Bli en bra skytter

For å bli en bra skytter, må man først og fremst trene. Det gjelder uansett hva man vil lykkes med. Ingen blir en god skytter over natten. Dersom man er nybegynner, er det best å melde seg på et kurs. Der får man hjelp til å lære å håndtere våpenet, og man får mange tips, slik at man slipper å prøve seg fram på egen hånd.

Skyting på bane er fin trening, enten man skyter på vanlige blinker eller på viltmål. Det er fint å variere treningen. Da blir treningen mer spennende, og man øver seg på å skyte på ulike avstander, og ulike blinkstørrelser. Før man skal jakte, er det veldig viktig at man trener mye med det våpenet man skal bruke. Dersom man bruker flere våpen under jakten, må man selvsagt trene med alle våpnene, ettersom våpen kan være veldig ulike.

Selv om skyting handler om treffsikkerhet og tålmodighet, er det også viktig å trene opp kondisjonen. Da blir man mindre andpusten, og det blir lettere å holde våpenet stødig når man skyter. God kondisjon er også viktig når man skal gå på jakt i skogen eller i fjellet. Andre ting man bør trene på, er konsentrasjon og tålmodighet