Hvordan holde jakthunden i god form?

Har du en jakthund? Da bør du lese videre. Jakthunder har høyt aktivitetsnivå og trenger mye mosjon. Spesielt viktig er det for helsen til jakthunden å holde på med regelmessig løping. Det kan f.eks. være lurt å sykle med hunden, da det kan gi bedre kondis til både hund og eier.

I den sammenheng kan det være lurt å kjøpe en terrengsykkel av god kvalitet om du velger å sykle på skogsveier. Dette blir en investering for helsen til både deg og hunden din, og med riktig sykkel vil dette være noe du kan holde på med i lang tid fremover.

Hvorfor bør du sykle med hunden din?

Sykler du mye med hunden din bygger dere ikke bare opp kondisjonen deres, men dere tilbringer mer tid sammen som gjør at dere knytter et enda sterkere bånd. Hunden din får også slitt seg ut og bruke energien sin i løpet av turen sin, og dette blir nok dere begge glade for!

God helse er nemlig det viktigste steget til et langt og sunt liv – en sunn hund er en glad hund. Du kommer spesielt til å merke dette under jakt, da hunden din blir flinkere og kan hjelpe deg lengre. Uten god kondis vil hunden din fort bli sliten og kan bli nølende.

Gjør det som passer hunden din og deg

Det finnes mange typer jakthunder, så det vil være lurt å holde dette i bakhodet når du er ute og sykler med hunden din. Noen hunderaser trenger med mosjon enn andre, så pass på at du finner en balanse som passer både deg og hunden din. Det er ikke sunt å trene for mye heller.

Pass også på at du øker mengden trening gradvis, spesielt dersom hunden din (og du) er dårlig trent fra før. Hvis du har for høy intensitet med en gang er det raskt gjort å bli utslitt eller å få treningsskader, noe som selvfølgelig ikke er ønskelig for hverken hund eller eier.