Skytterkonkurranser i Norge

I Norge er det svært populært å delta på skytterkonkurranser av alle slag. Årlig arrangeres både bedrifts-NM og norsk mesterskap, så det finnes mange gode muligheter til å vise frem sine ferdigheter med våpen. Dette er i tillegg en populær sosial begivenhet, hvor de ulike bedriftene kommer sammen for å vise hva de kan, og ikke minst lære noe av hverandre. Slike aktiviteter ses på som særdeles bra for bygging av et sterkt samhold i bedrifter.

I NM Bedrift 2014 har Daniel Sørli gjort det best i luftrifle og miniatyrrifle, og han ble utropt til norgesmester i begge øvelsene i mars i år. Sina Busk ble damenes mester i luftrifle. I 2015 blir konkurransen avholdt i Alfhallen i Kløfta, og ved denne anledningen regner vi med at spenningen vil stige: Historiens aller første NM Bedrift Skyting Luftsprint vil nemlig bli arrangert, med luftrifle og luftpistol. I tillegg har man de vanlige øvelsene luftpistol og luftrifle (10 m) og miniatyrrifle (15 m). Det er vel trygt å anta at det på oddssider som Betsafe blir gitt lave odds til de som gjorde en god figur i årets bedrifts-NM, blant andre ovennevnte Sørli og Busk.

Skyting er en konkurransegren på alle nivåer, også i OL, og vi har mange gode utøvere i Norge. I NM tok Malin Westerheim topplasseringen på kvinnesiden med feilfri skyting og flest innertiere i klassen rifleskyting. Are Hansen tok mennenes gull, og siden både dame- og herreklassen ble avgjort på antall innertiere grunnet tangering, ble årets konkurranse en meget spennende affære. Westerheim har allerede flere OL-deltakelser å vise til, på tross av sin unge alder, og Hansen har tidligere sikret seg sølv-medalje i EM. Dette viser at Norge kommer sterkt inn på banen, og at det er håp om gode internasjonale resultater i årene som kommer.